w

Ring til os

+45 23 61 68 25 (Kirsten)
+45 23 29 29 38 (Camilla)

Bank

Merkur: 8401 – 1034240
IBAN: DK2384010001034240

Skriv til os

info@dyrenesfriefarm.dk

Støt dyrene – MobilePay: 20 201
Merkur: 8401 – 1034240
IBAN: DK2384010001034240

Nyt fra Farmen: Freja og gaver ❤

20. January 2019 | Nyheder

D. 27. oktober hentede vi som bekendt de 15 små grise i Nordjylland. De kom fra en tragisk dyreværnssag, hvor mange grise var i en så slem tilstand, at de måtte aflives. Johnny fra SOS Dyr tog over på sagen, og det var via ham, vi fik de 15 små skatte. De havde absolut ingen tiltro til mennesker, da de kun havde haft dårlige erfaringer med disse ifm indfangning og transport. Så der ventede os en stor opgave. Da det var vigtigt for os at sikre os, at der ikke kom flere grise til, måtte vi desværre udsætte grisene for endnu et overgreb, da drengene måtte kastreres, og da alle skulle chippes. Uheldigvis forløb hverken kastration eller chipning særlig godt, og vi har været meget forbløffede over, hvor anderledes nogle dyrlæger ser på omsorg for grise end for andre ”kæledyr”. Og at en så hårdhændet behandling af de små størrelser skal koste over 6.000 kr. kan være meget svært at forholde sig til.

At arbejde med dyr, som vi gør på Dyrenes Frie Farm, kan være noget af en rutsjetur. Indimellem kan tingene se helt sorte ud, og modgangen kan synes uoverstigelig. Og så pludselig, så skinner solen (i bogstaveligste forstand), og udfordringerne ser ud til at løse sig. Forleden skrev vi ud med et råb om hjælp til lille Freja. Vores pengekasse var tom ovenpå massive dyrlægeregninger samt en portion penge, der gik tabt ifm lukningen af vores faste foderstofforretning.

Freja havde fået nogle bylder, hun ville ikke tage på, og hun havde tabt en del af pelsen. Vi tog til en ny dyrlæge med hende. Han gav sig god tid til at undersøge hende, og alt pegede på, at hun havde fået sygdommen Streptococcus Suis. Sygdommen kan brede sig til lunger, hjerte og hjerne, og den kan give blodforgiftning. Der var heldigvis ingen mislyde at spore på hverken hjerte eller lunger. Dyrlægen anbefalede straks aflivning. Men når man så på den ellers friske og glade lille pige med den glubende appetit, og kender man sine ”børn”, så var man ikke et øjeblik i tvivl om, at hun skulle kæmpes for med alt, hvad vi har. Vi har desværre været vidne til, hvordan flere små baby-grise på det seneste er blevet givet alt for let op på af dyrlæger. Bl.a. med noget så simpelt som en navlebrok, der er nem at operere. Og det underbygger blot vores erfaring, der har vist os, at dyrlæger ikke er vant til at gøre syge grise raske. Og det gav os blot endnu større vilje til og mod på at gøre alt, der var os muligt for at redde vores lille skat: Freja, selve symbolet på ubetinget kærlighed.

At vi bad om jeres hjælp betød, at der på 2 døgn rullede 13.500 kroner ind!!!! Det er så vildt, og vi kan slet ikke finde ord, der kan udtrykke vores taknemmelighed.
Og pludselig i går aftes dukker opslaget med donationen på de 40.000 kroner op fra Veganermændenes kalender. Det er næsten ikke til at tro.

Men det bedste af det hele er, at Freja, omstændighederne taget i betragtning, har det godt, og faktisk viser små tegn på bedring. Vi er selvfølgelig forsigtige med at glæde os for meget allerede, men hun har taget lidt på, hun har haft rigtig godt af at få drænet sine bylder og af at få antibiotika intramuskulært. Der er ikke kommet nye synlige bylder, og hendes pels er begyndt at vokse igen. Men hun har også fået den bedst tænkelige behandling: Hun er taget ind i køkkenet 2 gange dagligt til ekstra måltider, hvor hun har fået særlig proteinbaseret føde i form af linser, gule ærter som grød, chorella (tang), olivenolie, rapsolie, blødkogte æg, som hønsepigerne alligevel havde efterladt, hørfrø, havregrød med sojaskrå, avocado, nærende supper osv.
Og se nu lige den lille skat spise sammen med sin familie. Det er lige til at få en klump i halsen af. Det er Freja længst til højre i filmen.

Tusind, tusind tak til jer alle for jeres støtte. I er med til at redde disse smukke skabninger. Uden jer havde vi slet ikke kunnet gøre dét, vi gør. Tak ❤

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping