sep 29

Plet

Vi var ude og hente Plet i Tommerup ved Odense sammen med en frivillig fra Dyrenes Beskyttelse sent om aftenen d. 27. august 2019. I et helt døgn havde han ligget i en dames baghave med voldsomme krampeanfald. Politiet var kontaktet, men de ville ikke have noget med sagen at gøre. Den lokale bonde, der har præcis den type grise, nemlig sortbroget landrace, ville ikke kendes ved ham. Heldigvis blev vi kontaktet af Annika, og vi kørte straks derud. Man skulle næsten tro, at han vidste, at vi ville hjælpe, for han trykkede sig straks helt ind i Camillas favn. Hans tilstand var så grim, at vi kørte ham til dyrlægen med det samme. Hele hans lille 2 måneder gamle og 18 kg lette krop vrimlede med en, for både os og dyrlægen, ukendt slags tæger. Det viste sig senere at være store svinelus. Meget tydede på, at han havde meningitis, og han blev behandlet med smertestillende, antibiotika, middel mod parasitter, krampenedsættende medicin og væske. Da det var for risikabelt at køre ham til farmen pga smittefare, blev han kørt ud til en flink mand, hvor han fik en god nats søvn i et godt lag halm i nat. Han havde flere krampeanfald, og han blev kørt til dyrlægen igen. Det viste sig, at han var blevet fejlmedicineret, og han kom på en ny antibiotikakur. Og han blev taget med til Dyrenes Frie Farm, hvor han blev indrettet i ”sygehuset”, isoleret fra de andre. Her kom han sig ganske hurtigt, og han er nu fuldkommen sund og rask.

Permanent link til denne artikel: http://dyrenesfriefarm.dk/2019/09/29/plet/

Skriv et svar

Your email address will not be published.